Katsojalle

Imatra MTB

Imatra MTB on kaikille avoin koko perheen maastopyöräilytapahtuma. Imatra MTB on myös Suomen marathon cupin osakilpailu. Kilpailulisenssiä ei tarvita, joten kaikki maastopyörän omistavat voivat osallistua. Kilpailussa noudatetaan SPU:n kilpailusääntöjä sekä tapahtuman järjestäjän antamia ohjeita.

XCM – Cross Country Marathon

XCM on maraton-kilpailu, jossa ajetaan vaihtelevaa maastoa yhteislähdöllä. Reitti on yleensä helpohkoa, mutta nousut ja reitin pituus tekevät siitä raskaan. Suomen Marathon Cupissa täysmaraton on n. 60 km, lisäksi vaihtoehtona on yleensä puolimaraton ja mahdollisesti minimaraton, joihin on helppo osallitua myös aloittelijan.

Pyörät

XC maastopyörät ovat yleensä jäykkäperäisiä tai lyhyellä joustolla (100-120 mm) olevia täysjousto maastopyöriä ja pyörien painot liikkuvat 8-13 kilon välillä. Lähtöviivalla on myös paljon suosittuja läskipyöriä, joilla on myös oma luokkansa.

Imatra MTB katsojalle

Imatra MTB 2017 reitti.

(Klikkaa karttaa nähdäksesi suositellut paikat)

XCM kilpailu vaatii katsojalta hieman omatoimisuutta mielenkiintoisen katselupaikan valintaan. Lähtö tapahtuu Karhumäen stadionilta, josta pyöräilijät siirtyvät maastoon. 30/60 km lenkki lähtee Rauhan suuntaan ja 10 km reitti Hossukkaan. Kilpailun kärki ajaa ensimmäisen kierroksen n. 1 h 20 min aikaan ja maalissa nopeimmat ovat n. 2 h 40 min lähdöstä. 10 km reitiltä nopeimmat saapuvat maaliin n. 35 min.
Maastossa tapahtumia on tarjolla enemmän ensimmäisen kierroksen aikana.
Ratamestarin suositukset reittikartalla:

Katsojalle 1 ja 2 Rauhan puoleisella osuudella. Nopeaa polkua, mönkijäuraa ja suppia. Hyviä katselupaikkoja useita lyhyen kävelymatkan sisällä. Auton saa parkkiin helposti
Rauhan asematien varteen kaavoitetulle tonttialueelle. Kärki saapuu ensimmäisellä kierroksella noin klo 12:11.

Katsojalle 3 ja 4 ovat Hossukan ja Mustalammin alueella. Reitti on paikoin teknistä polkua, jos katsojalle tarjolla varmasti mielenkiintoisia suorituksia. Kärkikuskit on 3 paikalla noin klo 12:50 ja 4 paikalla klo 12:57.

Katsojalle 5 teknistä polkua, pururataa ja vauhdikasta polkua. Tästä kilpailijat näkee kolme kertaa muutaman minuutin aikana. Nopeimmat ovat tässä kohtaa ensimmäistä kierrosta noin klo 13:14.

Reitille pääsee monesta muustakin kohdasta ja tapahtumaan osallistujan mieltä lämmittää kannustava yleisö!

Muista vielä seuraavat asiat:

– Noudata liikenteenohjaajien neuvoja
– Ole paikalla ajoissa ja vältä turhaa liikkumista reitillä kilpailun aikana
– Ethän koske reittiopasteisiin